Gipsplaten

Gipskartonplaten of vezelversterkte gipsplaten worden meer en meer toegepast als alternatief voor gemetselde binnenmuren. Gipsplaten hebben goede brandwerende eigenschappen, maar zijn ook vochtgevoelig.
Gipsplaten worden voornamelijk geplaatst op een metalen (metalstuds) of houten structuur. Het is ook mogelijk  de gipsplaten te kleven op een stabiele ondergrond.


Tevens beschikken we over vochtwerende gipsplaten (groene gipsplaten) alsook isolerende gipsplaten (gipsplaten met isolatie) waardoor u weer een stap kunt overslaan bij het opbouwen van uw binnenmuren.

Gipsplaten zijn een vorm van droog pleisterwerk. Er komen dus ook geen lange droogtijden bij kijken. Een gipsplaat wordt bevestigd op een metalen of houten onderstructuur. De ruimte die achter of tussen de gipskartonplaten overblijft, leent zich perfect voor het wegwerken van leidingen. Het is ook mogelijk om voor isolerende gipsplaten te kiezen. Op die manier worden vloeren of plafonds meteen geïsoleerd.Omdat gipsplaten weinig wegen, kunnen ze als scheidingswanden gebruikt worden zonder dat u daarbij rekening hoeft te houden met de draagstructuur van de ruimte. Gaat u de gipsplaten voegen, zorg er dan voor dat de weersomstandigheden goed zijn. Zo voorkomt u barstvorming in de voegen. Het opvoegen van de gipskartonplaten gebeurt dus best wanneer de woning reeds wind- en waterdicht is en wanneer er geen koude of vocht kan binnendringen. Hetzelfde geldt voor gipsplaten plafonds. Ook alle bevestigingsmaterialen, zoals gipsplaatschroeven, gipsplaatpluggen en gipsplaat profielen zitten in ons assortiment.

 Afmeting gipsplaten:

    9.5 mm dikte of 12.5 mm dikte: 2 schuine zijden  2ABA

  • 260x60 cm

  • 260x120 cm

   12.5 mm dikte  :  4 schuine zijden  4ABA

  • 250x60 cm

  • 250x120 cm

   12.5 mm waterwerende platen: 2 schuine zijden  2ABA

  • 260x60 cm

  • 260x120 cm